2 Ocak 1956'da Alanya'da doğdum. Lise yıllarında plajda Fransızca öğrenmeye basladım. Daha sonra İstanbul Üniversitesinde Fransızca okudum. Üniversite yıllarımda ve sonrasında bir süre turist rehberliği yaptım. Turist gurupları ile gittiğim halıcılarda gördüğüm eski halı ve kilimler beni çok etkiledi . Zamanla satın aldığım halı ve kilimleri turistlere satarak ilk ticari deneyimlerimi kazanmaya basladım.1981'de ilk kilim ve halı mağazamı açtım. 1984'de halıcı bir ailenin kızı olan Ümran Sipahioğlu ile evlendim. Alanya'da yasamaktayiz. Avukat olan Ayse Nur adında bir kızımız var.

Daha sonra toprağın hazinelerini keşfetmek için eşim Ümran DERE ile birlikte araştırmalara başladık. Güzel yurdumuzun değişik yörelerinde bu konuda çalışmalar yapan insanlarla tanıştık. Onların bilgi birikimlerinden yararlanmaya çalıştık ve beğendiğimiz taşları toplamaya başladık. Değerli ve yarı değerli taşlar konusunda önemli sayılabilecek bilgi birikimine ulaştığımızda aile işletmemiz olan ANTİKA HEDİYELİK bünyesinde çalışmalarımızı ticari olarak sürdürmeye başladık.

Zamanla toprağın hazinelerini keşfettikçe kendimi mineral avcısı olarak hissetmeye başladım. Dağlarda dolaşmak, yeni taşlar bulmak, bulduğum taşları ve endemik bitkileri kendi doğal ortamlarında görüntülemek bana büyük bir mutluluk vermektedir.

Takılarımızda genel olarak Anadolu topraklarından çıkartılmış taşlar kullanılmaktadır. Bu taşların en önemlisi Dünyanın en önemli mücevher taşlarından birisi olan DİYASPOR - ZULTANİTDİR. Takılarımızda genel olarak gümüş malzeme kullanmaktayız. İstek üzerine altın malzeme de kullanılmaktadır. Kendi imalatımız takıların tamamı el yapımıdır. Mağazamızda beğeneceğiniz bir taş gümüş veya altın malzeme kullanılarak kısa sürede istediğiniz takıya dönüştürülür.

Biz, Dünya'nın koynunda sakladığı en değerli hediyesi olan DOĞAL TAŞLARIN insanlara ulaşmasına aracı oluyoruz. Taşıdıkları enerjileriyle yaşayan birer varlık olan doğal taşlarla tanışmak, yeni bir mutluluğa, yeni bir aşka yelken açmak gibidir.

Mağazamızda doğal taşlar ve takıların yanı sıra eski bakırlar, halılar, kilimler ve eski kilimlerden yapılmış çağdaş çantalar ile eşim Ümran Dere'nin yaptığı yağlı boya tablolar bulunmaktadır.

Değerli taşlar konusunda iyi bir noktaya geldiğimizde; 02 01 2018 tarihinde, TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU tarafından AMOURTACHE markamız onaylandı. Marka numaramız: 2018 88797. Amacımız özellikle ülkemiz topraklarından çıkartılmış değerli taşları işleyerek takıya ve dekoratif ürünlere dönüştürmektir. Amourtache ürünlerimizde altın ve gümüş kullanılmaktadır.

Emin DERE
AMOURTACHE